dissabte, 19 de juny del 2010

L'Estadi RCDE, elegit instal•lació esportiva mundial de l'any


El nostre Estadi continua recollint admiració, reconeixement i premis a tot el món. L'últim d'ells ha estat, a més, de molt prestigi. L'Estadi RCDE s'ha emportat el Stadium Business Award 2010, un certamen organitzat conjuntament per Guinness i el portal StadiumBusiness.com en el qual van prendre part més de 1.000 candidatures d'instal•lacions de tot el món. Tal com expliquen els propis organitzadors, aquest premi busca reconèixer als estadis que millor adeqüin la seva funcionalitat a la realitat del moment. Avui ja no són només llocs on es disputen partits, sinó que configuren espais polivalents capaços d'acollir espectacles a escala mundial i en què participen milers i milers de persones.

Després de superar totes les fases de selecció, l'Estadi RCDE es va plantar en l'última votació junt amb grans instal•lacions com Ricoh Arena (Coventry), el O2 Stadium (Londres), el Cowboys Stadium (Dallas), el Twickenham Stadium (Londres) o el Donbass Arena (Donetsk). Ahir mateix, els organitzadors van atorgar el triomf a l'estadi blanc-i-blau, en un acte que va tenir lloc en la Store House de Guiness a Dublín (Irlanda), i que va comptar amb la presència del Director de l'Estadi RCDE, Josep Toldrà, i del director financer blanc-i-blau, Albert Amat.

Tres elements van ser clau per a que el jurat, integrat per executius dels grans clubs anglesos així com d'empreses organitzadores d'esdeveniments musicals, com per exemple Live Nation, a més del principal patrocinador, Guiness, es decantés per la candidatura de l'Espanyol. Un d'ells va ser l'espectacular i funcional disseny amb què s'ha dotat a l'Estadi RCDE, que el converteix en un emblema totalment característic pel seu significat i aspecte. A més, els jutges li van donar gran importància a l'aprofitament dels recursos, que han fet que la relació qualitat-preu del nostre camp sigui més que excel•lent. Finalment, encara que no menys important, l'Estadi RCDE ha sumat molts punts gràcies a la seva consciència mediambiental, i els recursos de sostenibilitat ecològica que aplica en el seu funcionament.