dilluns, 9 d’agost del 2010

Va per tu, Dani...



Abonat als penals en els últims partits, l'Espanyol va aixecar el 56 Trofeu Carranza després d'una altra tanda. Així va aconseguir el passat Ciutat de Barcelona, així va superar al Sevilla en la semifinal i així ho ha fet aquesta nit a Cadis contra l'At. Madrid, en el que és el seu segon títol en les tres participacions que ha tingut i, possiblement, el més especial pel permanent record a Dani Jarque que s'ha anat produint durant el dia d'avui. Però també és la suma dels esforços col·lectius per superar a dos rivals, Sevilla i At. Madrid, que van posar tota l'artilleria al camp davant un rival que va oposar la il·lusió dels més joves i l'eficàcia i el compromís dels més veterans.



Aquest es el video que li vam dedicar ara fa 1 any al nostre capità,
i que tornem a publicar amb motiu del 1er aniversari de la seva absència.


Fa un any Dani Jarque ens deixava a Coverciano (Itàlia). Coincidint amb el primer aniversari de la seva mort, el club i la Federació Catalana de Penyes del Espanyol (FCPE) van acordar obrir la porta 21 de l'Estadi RCDE fins al mural perquè els socis i aficionats poguessin retre un nou tribut a la figura de l'excapità blanc-i-blau. Més de tres mil seguidors han passat per la porta 21 per dedicar uns minuts de record a Jarque. Entre ells, Àngel Rodríguez, la persona que va fomentar la trobada dels seguidors a través de les xarxes socials. La seva convocatòria ha estat un èxit.

Pocs minuts abans d'obrir-se la porta 21 al públic, el capità de l'Espanyol, Iván de la Peña, i els seus companys Víctor Ruiz i Raúl Baena - en representació de tota la plantilla- han dipositat un ram de flors davant del mural commemoratiu elaborat amb els records recollits durant els dies posteriors a la seva desaparició. Poc després, la FCPE, encapçalada pel seu president, Alberto Ariza, ha realitzat la seva ofrena floral en record del jugador. Un intens silenci ha inundat l'estança durant uns minuts. Un gest emotiu i sincer en memòria del capità.

Poc abans de les 11 h s'ha obert la porta 21 de l'Estadi RCDE. Una representació de la família de Dani Jarque ha estat la primera en entrar a les instal•lacions. Els familiars han dipositat un ram de flors al costat del mural. El representant del jugador, Màgic Díaz, també ha compartit aquest moment amb tota la família espanyolista.
Fora, prop d'un centenar d'aficionats esperava el moment per entrar. Poc a poc i en profund silenci, han anat entrant tots els seguidors que han format un semicercle vorejant el mural. A prop, una pantalla oferia alguna de les millors fotos de la carrera del jugador. Amb el pas dels minuts, el terra s'ha omplert de rams de flors, cartes, fotos, samarretes i espelmes. El número 21 s'ha il•luminat.
A les 11.21 h ha arribat el primer i aplaudiment sentit. La gent, de forma espontània, ha repetit aquesta acció durant el matí. Tot en un to de profund respecte envers la figura de Jarque. Una vegada més, l'afició ha estat a l'altura d'un acte senzill i emotiu.
Les samarretes amb el seu número i el seu dorsal han copat tota l'estança. El de Sant Boi continua molt present en la memòria i als cors dels aficionats. Seguidors del Barcelona, del Reial Madrid, del Sevilla o de l'Albacete s'han apropat a la porta 21 per retre el seu homenatge. Algun no ha pogut reprimir les llàgrimes i tampoc algun crit d'ànim.
Gent de totes les edats s'ha apropat a l'Estadi RCDE. El pelegrinatge fins a la porta 21 ha estat constant. Durant tot el matí han passat aficionats que volien ser a prop de Jarque. La família blanc-i-blava no l'oblida.