diumenge, 19 de setembre del 2010

CORNELLÀ UN FORTÍ

L'Espanyol ha trobat en el seu propi estadi un refugi immillorable per caminar per la Lliga, després de superar aquest dissabte l'Almeria per la mínima (1-0) gràcies a un gol de Callejón en l'arrencada de la segona part. En un partit espès i sense massa futbol, ha acabat per imposar-se l'Espanyol perquè ha tingut més remat. No ha necessitat massa intents l'equip local per embocar i endur-se els punts front a un Almeria sense gol. L'Almeria ha signat la seva primera derrota del curs contra un Espanyol recuperat després del seu cop de Vila-real, sempre encantat de jugar contra el seu públic, deixar la seva porta a zero i convertir Cornellà en un camp molt complicat per als rivals.

L'equip andalús respon a l'ideari del seu entrenador, Juanma Lillo. Cuida el joc, prescindeix de les pilotades i combina bé, però no té capacitat per acabar la jugada. Quan ha rondat l'àrea de Kameni, s'ha quedat a mitges, sense recursos per posar ni tan sols en dificultats el porter camerunès.

Entre el futbol pausat de l'Almeria i la falta de joc entre línies de l'Espanyol, la primera part s'ha reduït a una successió de faltes i errors. No hi havia manera d'enllaçar, no fluïa el joc, i l'Almeria, més acostumat a madurar el seu futbol, es trobava més còmode. Sense àrees, l'equip de Lillo s'ha dedicat a deixar passar els minuts per a desesperació de l'Espanyol, un equip més afilat, concebut per ser molt vertical, mancat no obstant això d'aquell últim passi que ajuda a decantar els partits.

Ha canviat el panorama del partit en el segon acte. Ha estat Callejón l'encarregat de trencar definitivament la dinàmica del partit, en aprofitar una segona jugada després de la sacada d'un córner. El davanter ha connectat un gran xut de sobte al vèrtex de l'àrea petita d'Alves, sense opcions per al porter brasiler. Callejón, un jugador complet a qui sempre se li reprotxa la seva falta de gol, no marcava des del 14 de febrer. El gol i l'entrada de Verdú, en substitució del lesionat Iván Alonso, han servit per injectar-li a l'Espanyol unes dosis de confiança que necessita gairebé en cada partit, equip jove com és, molt donat als vaivens psicològics. Amb Verdú, el conjunt de Pochettino ha trobat pausa i joc entre línies.