diumenge, 17 d’octubre del 2010

0-1 de penal després de 507 dies

Els de Pochettino han mostrat un joc molt sòlid des dels primers instants de partit, controlant el timing del partit i aconseguint frenar un Mallorca que es fa fort quan juga a l’Iberostar Estadi, tot i que avui no ha aconseguit el nivell de joc i precisió que s’esperava del conjunt balear.

Al minut 31 de partit el jove jugador del planter del Mallorca Kevin García feia gala de la seva inexperiència i provocava el penal amb el que Luis García posaria per davant el conjunt blanc-i-blau. Pocs minuts més tard l’àrbitre ha interpretat agressió una acció de Pablo Osvaldo sobre Martí Crespí, fet que deixava l’Espanyol jugant amb 10 homes i canviava dràsticament el rumb del partit, dominat fins aleshores pel conjunt barceloní.

Fins aquest moment el Mallorca no havia sigut capaç de crear espais per arribar amb possibilitats de gol a la porteria de Cristian Álvarez, tot i que havia gaudit d’alguna ocasió aïllada a l’inici del partit. Després de l’expulsió els de Pochettino s’han vist obligats a recular però mantenint l’objectiu en la porteria rival.

Al minut 47 Luis García ha pogut marcar el que hagués suposat el 0-2, però Kevin ha tret la pilota de sota els pals encertadament. Callejón també ha tingut l’oportunitat d’aconseguir el gol de la tranquil·litat en diverses ocasions, sobretot quan s’ha vist immers en un un contra un amb el porter del Mallorca Dudú Aouate, ocasió que ha desestimat el porter israelià en una molt bona acció.

L’Espanyol, ben organitzat, ha aconseguit aguantar les últimes ofensives de Laudrup, que ha donat entrada a Webó i Pereira buscant un gol de l’empat que no ha arribat, consumant així una victòria molt important pels pericos, tant pel que suposa a la classificació – s’apropen molt a les posicions que donen accés a la Europa League – com pel que fa a la psicologia i la moral de l’equip.