dilluns, 22 de novembre del 2010

RCD ESPANYOL 3 HERCULES CF 0


Ho deia a la prèvia Mauricio Pochettino, que l'Hèrcules és el rival més fort que ha visitat fins ara Cornellà-El Prat, i així ha estat. Però el partit tan complert de l'equip blanc-i-blau ha permès una nova victòria, la sisena consecutiva a casa per segellar el 100% de victòries locals. Només l'equip de Pochettino i el Reial Madrid han aconseguit el ple de triomfs en els partits disputats a casa.
Tot i l'oposició en els primers minuts de l'Hèrcules i un parell d'ocasions de gol mitjançant David Trezeguet, l'Espanyol ha estat superior i així ho ha demostrat sobre la gespa. Precisament, després d'una bona opció del davanter francès, Javi López li ha col·locat una bona pilota llarga als peus de Daniel Osvaldo, que ha conduït un contraatac materialitzat per Joan Verdú en el primer gol de la tarda (minut 14). Des de llavors, l'Espanyol s'ha animat i ha sortit en la recerca del 2-0, però ha estat l'Hèrcules qui ha tingut l'ocasió més clara de gol abans del descans. Però Carlos Kameni (primer porter de la Lliga que manté la seva porteria durant tres setmanes consecutives a 0) ha estat vital per evitar l'empat, desviant un sensacional remat de Trezeguet dins de l'àrea.
A la segona meitat, l'Espanyol ha jugat una mica amb el resultat i aquest podia perillar. Però Pochettino ha estat força encertat amb els canvis, donant entrada a Jesús Dátolo per Callejón al minut 60 i a Sergio García per Verdú al 72'. Aquests dos canvis han esperonat els blanc-i-blaus, que s'han aproximat amb més presència i perill sobre la porteria de Calatayud.
Al minut 78, una bona jugada de Sergio García ha deixat tot sol Osvaldo davant de Calatayud, el davanter ha retallat i el porter l'ha derribat dins l'àrea provocant la seva expulsió i el conseqüent penal. Unai Alba, porter suplent de l'Hèrcules, ha debutat en Primera Divisió però no ha pogut aturar el llançament d'Osvaldo des dels onze metres (2-0, minut 80).
Finalment, al temps de descompte, l'Espanyol ha trobat un nou premi amb un nou penal després d'una gran jugada d'Álvaro Vázquez, que també ha entrat a la segona meitat. Luis García ha completat la golejada local sobre l'Hèrcules. El 3-0, tot i que ha estat just, no reflexa ni molt menys el partit, que no ha estat gens fàcil per l'Espanyol. Aquest diumenge, però, l'equip de Pochettino ha estat molt bé, no ha comés errors i ha aprofitat les ocasions que ha tingut.