dilluns, 1 de novembre del 2010

JORNADA 9


DEPORTIVO 3

ESPANYOL 0

Tornem a ser l´equip aspirina


En un partit en què es jugava la destitució, el tècnic deportivista va apostar per la mateixa recepta que a principis de 2008 li va treure dels llocs de descens i l'equip corunyès ressorgir de les seves cendres amb la defensa com a pilar, en camp propi i en En canvi, després d'un inici de partit tímid, en què va evitar perdre el nord davant l'Espanyol.

Els catalans, en situació inversa als deportivistes, amb la confiança i la tranquilitat d'una arrencada molt millor de l'esperat, van disputar la possessió i es van acostar a la meta de Dani Aranzubia per primera vegada als 12 minuts amb un xut llunyà i fluix de Luis García. L'ocasió de l'Espanyol va despertar el Deportivo, que va avançar als carrilers i va aprofitar una pujada del noruec Rindaroy per provar a Cristian Álvarez, titular tot i la recuperació de Kameni, amb un xut sec, però massa centrat, de Juan Rodríguez.

La rèplica dels barcelonins va arribar un parell de minuts després amb una veloç arrencada del seu referent en atac, Callejón, que va trencar el fora de joc però es va estavellar amb Aranzubia, que va atallar el seu llançament. El partit va entrar llavors en una fase anodina, amb poc futbol sota la pluja de Riazor, on el Deportivo va recuperar l'olfacte ofensiu de les seves defenses en les jugades d'estratègia després d'un córner de Saül que va rematar de Colotto al segon pal, va passar per les botes de Lopo i va culminar Adrián López, que va acabar amb molts mesos de sequera amb el Deportivo. El gol, quart de l'equip en tota la temporada, va deixar tocat l'Espanyol fins al descans, un interval de temps en què Alberto Lopo va demanar dos penals després de caure en l'àrea del seu ex equip

El Deportivo va resistir a la segona part amb la serietat defensiva que li havia faltat en l'inici de la temporada i encara que l'Espanyol va dominar i va buscar buits, els jugadors de Lotina van recuperar el pols i la vida. Van tenir minuts de patiment fins que una altra vegada la intervenció dels centrals en camp contrari, amb una assistència de Colotto i una rematada de Lopo a l'àrea petita, van sentenciar el partit.

El central català va celebrar el gol davant el seu exequip i se'n va anar directe a la banqueta del qüestionat Lotina arrossegant als seus companys per demostrar que la plantilla està amb el tècnic, que ningú al vestidor li està fent el llit. El Deportivo no va cedir terreny i una altra vegada un central, Colotto, ja pilota parada, va reblar el partit en els últims minuts per començar a allunyar els fantasmes del descens, que segueixen a l'aguait.

Fitxa tècnica
Esportiu: Aranzubia, Manuel Pablo, Colotto, Aythami, Lopo, Rindaroy (Seoane, min.46); Saül (Pablo Alvarez, min.67), Juan Rodríguez, Rubén Pérez, Adrián López, i Riki (Lassad; min.75) .

Espanyol: Cristian Alvarez, Noia (Javi López, min.71), Forlín, Víctor Ruiz, David García; Duscher, Baena (Álvaro, min.46), Luis García, Verdú, Dátolo, i Callejón (Iván Alonso; min.65 ).

Gols: 1-0, min.28, Adrián López. 2-0, min.76, Lopo. 3-0, min.87, Colotto.

Àrbitre: Undiano Mallenco (Col.legi Navarro). Va mostrar groga a Rindaroy (min.41), per part del Deportivo; i David García (min.43) i Víctor Ruiz (min.51) i Javi López (min.74), per part de l'Espanyol.

Incidències: Partit corresponent a la novena jornada del campionat nacional de Lliga, disputat a l'estadi de Riazor davant uns 10.000 espectadors