dimecres, 17 de novembre del 2010

Per una lliga més justa

A partir d'ara, i fins que hi hagi una solució justa per a tots, anirem publicant els articles del grup Lliga Justa, al qual ens hem adherit i mostrat tot el nostre suport.



Els diners provinent dels drets televisius a Espanya no és més que la punta d'un enorme iceberg.
Els milions de la Champions League, els fitxatges de megaestrelles amb els que comparteixen els seus multimilionaris contractes d'imatge, les sucoses minigires, els suculents contractes amb patrocinadors i socis comercials són tot conseqüència directa d'aquest contracte televisiu que els garanteix, de per vida, jugar aquesta Champions amb tot el que això comporta.
Fins i tot es poden permetre el luxe de fitxar qualsevol jugador d'un equip que els gosi tossir, o frustrar possibles fitxatges d'altres equips que pretenen reforçar-se.
Tenim un cas molt descriptiu amb Canals, a qui van fitxar en una operació llampec sota el temor que el Sevilla es pogués fer amb els seus serveis.
Si després aquest jugador juga o no és el que menys els importa; el realment important és que no han deixat reforçar a un altre equip i, si cal, ho tornaran a cedir el seu equip de procedència perquè el seu jugador lluiti contra els seus competidors però a qui li han d'imposar una clàusula per la qual no pugui disputar els partits contra ells mateixos.
No se m'acut una idea més flagrant i maquiavèlica de manipular i adulterar una competició.
Segons l'últim estudi publicat per Deloitte el març d'aquest any, el R. Madrid ha estat el primer equip en la història a passar la barrera dels 400 milions facturats a la temporada 2008/2009.
Un any en el qual, curiosament, no van guanyar cap tipus de títol.
Dels 20 que encapçalen la llista hi ha 7 anglesos, 5 alemanys, 4 italians, 2 francesos i 2 espanyols.
Els 2 espanyols, casualment, són els que copen els dos primers llocs.
Aquí teniu la llista completa:


ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site