dijous, 11 de novembre del 2010

Un detall de campió
Iniesta lliura a l'Espanyol la samarreta que va mostrar després de marcar el gol de la victòria al passat Mundial de Sud-àfrica


Andrés Iniesta va aconseguir davant d'Holanda el passat 11 de juliol el gol que va permetre a Espanya obtenir el seu primer Mundial. El jugador, en un moment de màxima eufòria, va tenir un gran detall amb el nostre malaguanyat capità Dani Jarque, amb qui l'unia una estreta amistat. El blaugrana es va treure la samarreta oficial de la selecció espanyola per mostrar-ne una altra d'interior en la qual es podia llegir: 'Dani Jarque siempre con nosotros'. A tots els pericos se'ls va encongir el cor i a molts li van saltar les llàgrimes.

Iniesta ha volgut anar més lluny i ha obsequiat el RCD Espanyol amb la samarreta que va ensenyar a tots els aficionats després de marcar el gol que va permetre a Espanya obtenir el seu primer Mundial. La samarreta del manxec passarà a formar part de l'ampliació del mural en memòria de Jarque, que està ubicat a la porta 21. La llegenda 'Dani Jarque siempre con nosotros' va donar la volta al món i el gest del jugador manxec va acaparar els elogis de totes les persones vinculades al futbol i de la societat en general. "Serà difícil no emocionar-se”, ha començat dient Iniesta. "Dono les gràcies a l'Espanyol. Em fa molta pena separar-me d'aquesta samarreta encara que crec que aquest és el millor lloc on pot estar. Jo vaig marcar el gol, però Dani també serà recordat", ha afegit.
El RCD Espanyol, per la seva part, li ha fet lliurament de la insígnia d'or i brillants del club de mans del president, Daniel Sánchez Llibre. El màxim mandatari ha elogiat la figura del futbolista manxec. "És un crack. El cert és que és un gest difícil de creure, però és realitat. És un gran futbolista, però segur que quan deixi el futbol serà una persona molt estimada per l'espanyolisme i el món del futbol", ha remarcat. 

La Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol (FCPE), amb Alberto Ariza i en representació de l'afició i de les penyes, l'ha obsequiat amb un petit detall i amb la insígnia de plata com a agraïment. L'emoció ha presidit aquest acte íntim i familiar que s'ha celebrat a la Sala President del Estadi Cornellà-El Prat, que ha comptat amb una petita representació de la família de Dani Jarque, del RCD Espanyol, del FC Barcelona i de la família d'Iniesta.

Al marge de Sánchez Llibre, han estat els vicepresidents de l'Espanyol, Ramon Condal, José Suñer i Sergio Oliveró, el conseller responsable de la parcel·la esportiva, Germán de la Cruz, el conseller delegat, Joan Collet, el director esportiu, Ramon Planes, l'entrenador del primer equip, Mauricio Pochettino, el delegat del primer equip, José María Calzón, i els capitans Iván de la Peña, David García, Luis García i Ferran Corominas. El FC Barcelona ha estat representat pel seu president, Sandro Rosell, el vicepresident primer, Josep Maria Bertomeu, el vicepresident de relacions institucionals, Carles Vilarrubí, i el directiu Jordi Mestre. El portaveu de la família Xavi 'Màgic' Díaz així com la mare de Jarque, Silvia, i un dels seus cosins tampoc no han volgut perdre's aquest bonic acte. Iniesta, per la seva part, ha vingut acompanyat per tota la seva família i la seva parella sentimental i pel seu assessor d'imatge i màrqueting, Pere Guardiola, i el representant, Ramón Sostres.


Després dels discursos i de les diferents fotos, els assistents s'han apropat al mural elaborat amb tots els records en memòria de Jarque. L'acte, en el qual ha regnat un ambient molt cordial, s'ha tancat amb una sonora ovació en memòria del capità blanc-i-blau. Iniesta s'ha guanyat el respecte de tota la família espanyolista. Gestos com el del manxec ajuden que el futbol sigui més gran. Ningú ho oblidrà i, com Jarque, serà etern.