divendres, 31 de desembre del 2010

Un bon 2010


365 dies, 12 mesos, 1 any. El 2010 ha estat un any bastant positiu per a l'Espanyol. Més enllà dels resultats i dels èxits esportius, hi ha aspectes molt interessants com la consolidació del projecte esportiu, la fortalesa mostrada per l'equip a l'estadi RCDE o el continu creixement social. El club creu fermament en l'aposta per aquesta idea futbolística i tot apunta a què ens espera un futur il•lusionant.

En l'aspecte esportiu, cal destacar la continuïtat una temporada més a Primera Divisió i el bon inici del present campionat. No obstant això, igual o més esperançador és l'aposta pel futbol base i per futbolistes joves de nivell que garanteixen la continuïtat de l'actual projecte esportiu. L'entrenador del primer equip, Mauricio Pochettino, no ha dubtat a tirar mà de la pedrera quan ha estat necessari sense oblidar l'aportació de jugadors més experts. 

Un altre aspecte molt positiu és la fortalesa que ha mostrat l'equip a casa seva. Al 2010 només ha perdut dos partits i ha aconseguit convertir-se en un dels locals més forts del campionat. Una de les aspiracions de públic i jugadors era aconseguir que l'Estadi RCDE fos un fortí i els resultats així ho avalen. La comunió entre la graderia i els futbolistes és absoluta i aquest factor sol ser determinant en molts dels partits que disputa l'Espanyol.

L'excel•lent connexió entre els seguidors i els jugadors constata el continu creixement de la massa social del club. Un any més, el nombre de socis ha crescut considerablement i l'Espanyol es consolida com una de les entitats amb més projecció i més simpàtic de Primera Divisió. Com s'esperava, el trasllat a Cornellà-El Prat ha tingut un efecte súper positiu. 

El 2010, a més, ens deixa altres moments brillants. Per exemple, el record que va tenir Andrés Iniesta amb Dani Jarque. El blaugrana va dedicar el gol del triomf en el passat Mundial de Sud-àfrica a l'excapità perico; un gest valorat per tota la família espanyolista i mundialment reconegut. El club, com és obvi, no va dubtar a rendir-li un petit tribut. Tampoc cal oblidar l'alegria proporcionada per les noies del futbol femení, que aquest any van sumar la seva cinquena Copa de la Reina. Poc els va faltar per aconseguir un doblet històric, però en la final de la Superliga no van poder amb el Rayo Vallecano.

Ha estat un bon any per l'espanyolisme, però el més positiu és que el millor està per arribar. Esportivament l'equip ha generat una il•lusió enorme i la continuïtat dels principals responsables convida a l'optimisme. El club, malgrat els contratemps que puguin sorgir en el camí, vol seguir creixent i donar continuïtat al bon moment que travessa.