dissabte, 5 de febrer del 2011

A Europa passant per Almería

Europa passa per l'estadi dels Jocs del Mediterrani d'Almeria, on l'Espanyol té aquesta tarda una oportunitat d'or per continuar inflant seu matalàs de punts respecte als seus perseguidors per l'objectiu europeu.


Ara és de set punts i tot i que encara queda moltíssima Lliga, un triomf seria pràcticament definitiu per consolidar un lloc en l'Europa League, tenint en compte que aquest any també anirà el setè classificat. Però no només això, guanyar l'Almeria també suposaria mantenir molt viva la flama de la Champions, acostant-se a un sol punt del València i posant-li màxima pressió de cara al partit que tancarà la jornada, en el duel de rivalitat regional contra l'Hèrcules.    



Per tot això, l'Espanyol ha avui d'oblidar-se de l'ensopegada contra el Vila-real-ensopegada només en el resultat, que no en joc-i sortir a per totes davant un rival immers en la zona de descens i que a més, estarà una mica més cansat per haver jugat Copa entre setmana.


Serà una altra revàlida per al 'nou' Espanyol, un equip que ja ha començat a sobreviure sense els 'italians' Víctor Ruiz i Dídac Vilà. Per cert, els dos van ser ahir convocat amb la selecció espanyola sub-21, i encara que ja no són aquí, és clar que l'Espanyol ha tingut alguna cosa a veure en la seva meteòrica progressió.


Aquestes baixes ja són permanents, per sort, altres com Baena o el 'killer' Osvaldo tornaran, uns més aviat que altres, però avui no estaran i Pochettino ha de fer, mentrestant, una altra obra d'enginyeria tàctica per anar sortejant les pedres del camí . L'estratègia d'avui sembla clara, com ha anat assajant durant la setmana. Forlín avançarà la seva posició al centre del camp i davant la sanció de Duscher, serà el fidel escuder de Javi Márquez en el doble pivot.



En defensa, s'estrenarà com a titular la parella Amat-Galán, que ja va jugar els últims minuts contra el Vila-real. Una parella que necessita minuts per continuar creixent i que haurà de lligar en curt al 'cicló' Ulloa, el futbolista més en forma del Almeria. A dalt, i tot i quedar-se l'equip a 'blanc' el passat diumenge no es preveu canvis, ja que l'equip s'estan generant ocasions de gol. L'esperit del Vicente Calderón, amb aquesta gran victòria que va marcar el camí, el del Sánchez Pizjuán, el del Coliseum, amb remuntada inclosa ... aquest és el que ha de saltar avui als Jocs del Mediterrani.


L'equip ha posat la directa fora de Cornellà, ja era hora!, I ara no cal baixar el pistó. És igual que per completar la convocatòria hagi a la banqueta gairebé més jugadors del filial que del primer equip-un d'ells, Rui Fonte, marxarà directe a Portugal des de Almeria perquè ha estat convocat per la sub'21 del seu país-, dóna igual que a la que un destaca, s'hagi de marxar ... l'Espanyol ha aconseguit una identitat i no la pot perdre. Europa està avui en joc i guanyar és la millor manera d'esperar al Reial Madrid.