dilluns, 31 de gener del 2011

0-1: Sense premi



L'Espanyol va malgastar moltes oportunitats en el
primer temps i va acabar derrotat davant el Vila-real

L'Estadi RCDE va ser l'escenari d'un dels millors enfrontaments d'aquesta Lliga. Cinquè contra tercer, dos equips que aposten pel bon futbol i que es troben en la part alta de la classificació per mèrits propis. Un partit amb aroma europea i en el qual els tres punts tenien un valor extra. Va ser una bonica lluita que es va acabar decantant a favor del Vila-real gràcies a una acció de Rossi. 

Hi havia dubtes per veure com afectaven les absències de Víctor Ruiz i Dídac a l'Espanyol, però l'equip no es va ressentir i va demostrar, un partit més, que és un bloc sòlid. El Vila-real va trigar poc a demostrar que els elogis de Mauricio Pochettino durant la setmana no eren gratuïts. Poc després d'iniciar-se el partit, Gonzalo va emmudir Cornellà-El Prat amb una gran oportunitat. Els visitants no van deixar a l'Espanyol associar-se com en anteriors partits i a l'equip de Maurici Pochettino li va costar bastant entrar en el matx perquè no podia imprimir el seu ritme. Chica va posar una pausa al domini groc amb una bona rematada desviada per Diego López.

A poc a poc, l'Espanyol es va anar entonant. Davant la bona pressió del Vila-real, els blanc-i-blaus van optar per ser més verticals i jugar amb més profunditat. Les oportunitats no van trigar a arribar amb Sergio García com a gran protagonista. El davanter va disposar de tres clares opcions per avançar al seu equip però entre el pal i Diego López ho van evitar. Javi Márquez i Verdú també ho van provar des de la llarga distància però no va haver-hi manera. Una vegada més, el porter del Vila-real es va créixer davant el conjunt perico.



El partit era de clar color blanc-i-blau. No obstant això, una acció aïllada dels visitants va canviar el rumb del xoc. Rossi, renovat aquesta setmana pel Vila-real, va demostrar la seva classe amb un gol de crack. D'una jugada d'atac de l'Espanyol es va passar al gol dels visitants. Un dur cop per als locals que van arribar a l'intermedi amb un desavantatge immerescuda. La garrotada va poder ser major si els de Juan Carlos Garrido haguessin estat més encertats poc després de la represa en una doble ocasió de Mario i Marco Rubén, que va fallar en la mateixa línia de gol.

El Vila-real va donar per bona l'avantatge i va recular. Pochettino va moure la banqueta i va canviar totalment la medul•lar i va reforçar l'atac amb Álvaro Vázquez. L'Espanyol es va trobar amb un nou enemic a la segona meitat. L'àrbitre assistent es va equivocar en varis accions de joc que haguessin pogut significar alguna cosa positiva pels espanyolistes. El cronòmetre va anar devorant els minuts i no hi havia manera de trobar una bretxa en la sòlida defensa visitant.

Pochettino va continuar buscant alternatives i va decidir donar entrada a Dátolo. L'equip ho va seguir intentant encara que enfronti tenia un rival molt seriós que, conscient de la importància dels tres punts, es va esprémer al màxim en el camp. Els pericos ho van intentar sense sort, però no van trobar el camí del gol. David García, en el temps d'afegit, a punt va estar d'aconseguir un empat merescut. Malgrat la derrota, l'Espanyol i la seva afició van oferir una gran imatge i van tutejar a un dels millors de la Lliga.


Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Kameni, Chica, D.García, J.Márquez (Álvaro, min.59), Callejón, Luis García, J.Verdú, Forlín, S.S.García (Dátolo, min.70), Duscher (E.Galán, min.59) i Amat.

Vila-real CF: Diego López, Gonzalo, Marchena, S.Cazorla (Joan Oriol, min.89), Marco Rubén, Cani (Cicinho, min.71), Capdevila, B.Valero, Bruno, Rossi (Musacchio, min.90) i Mario.

Àrbitre: Javier Turienzo Álvarez (C.Lleonès). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Duscher (min.14), Kameni (min.31). Per part del Vila-real, a Rossi (min.31), Borja Valero (min.55), Mario (min.72), Diego López (min.79).

Gols: 0-1, Rossi (min.44)

Incidències: 24.244 espectadores. Es guarda un minut de silenci en memòria de l'exjugador Ramón Aumedes (d.e.p.)
.