dijous, 28 de juliol del 2011

3-1: L'Espanyol s'emporta el Ciutat de Barcelona

Dos gols d'Osvaldo i un de Verdú van il•lustrar la victòria del campionat
Espanyol contra Boca, pericos contra xeneizes, blanc-i-blaus contra els blau i or. La Curva contra La Doce. Osvaldo en un costat i Riquelme a l'altre. Forlín i Dátolo, dos ex de Boca, defensant ara la samarreta catalana i Clemente i Roncaglia, dos vells coneguts de l'Espanyol, de retorn a Boca. Suficients ingredients per fer del XXXVII Ciutat de Barcelona un partit atractiu no només en el cartell sinó al camp, en un partit que va animar l'estrena blanc-i-blava davant la seva afició després de dues setmanes llargues a Peralada, en les quals l'equip va carregar les cames i va omplir el dipòsit de les il•lusions per afrontar l'inici de Lliga d'aquí a unes setmanes, de nou, a Cornellà-El Prat.

Vells coneguts als dos equips, a les banquetes i un ambient de gala per donar inici a la part més intensa de la pretemporada en la qual l'equip tindrà compromisos de tots els nivells en els propers dies.

La veritat és que tant Espanyol com Boca van oferir uns minuts de tempteig abans d'apropar-se amb més profunditat a la porteria de Cristian i d'Orión. Osvaldo, al costat blanc-i-blau per despertar la il•lusió de la graderia i Riquelme, al costat argentí per intentar sorprendre al porter espanyolista amb un xut que va fregar el pal esquerre.

Tots dos equips es van observar i van dosificar en els primers minuts intentant un futbol de control que va evidenciar que els dos tenen, en aquests moments, les cames cansades, carregades…

Pochettino es va adonar i, com havia avisat, va començar el carrusel de canvis amb cinc incorporacions per a la segona meitat. Boca va repetir per donar continuïtat. La fórmula va semblar donar-li resultat a Falcioni perquè Cvitanich va posar a prova a Cristian Álvarez amb una rematada que el porter va refusar amb el peu. Va ser la bestreta del primer gol que arribaria un minut després en una rematada de cap del mateix jugador. Cristian va relliscar i no va arribar a la pilota.


Encara quedava partit i es va animar amb una acció d'Osvaldo que va buscar el contacte de Schiavi dins l'àrea per provocar un penal que ell mateix es va encarregar de transformar en l'empat, que va ser corejat en la graderia amb un rítmic “Osvaldo, quédate”.

En el 77, després d'un gol ben anul·lat a Boca per posició avançada, Osvaldo va respondre amb el segon gol blanc-i-blau per donar-li la volta al partit, en aprofitar una excel·lent cessió de Sergio García. El partit encara va tenir un premi final amb un nou penal assenyalat sobre Thievy. Verdú va demanar la pilota i va aconseguir el tercer que va tancar el Ciutat de Barcelona i que va deixar, de nou, el trofeu a les vitrines blanc-i-blaus.

FITXA TÈCNICA

RCD ESPANYOL: C. Álvarez, J. Márquez (Thievy, min. 72), Luis García (Sergio García, min. 45), Verdú, E. Galán (Baena, min.45), H. Moreno, Javi López, Osvaldo (C. Clerc, min. 82), Forlín (Raúl R., min 45), Dídac (V. Álvarez, min. 45) i Albín F. (Dátolo, min 45).

CA BOCA JUNIORS: Orión, Schiavi, Clemente, Rivero (Chávez, min. 76), Viatri, Riquelme, Erviti (Araujo, min.72), Insaurralde, Somoza, Cvitanich (Colazo, min.72), Roncaglia (Sosa, min.72). 

GOLS: 0-1: Cvitanich, min. 55; 1-1, Osvaldo (p), min 60; 2-1, Osvaldo, min.72 i 3-1; Verdú (p), min. 89.

ÀRBITRE: Xavier Estrada Fernández (C. Català). Va mostrar targetes grogues a Schiavi, min. 59, Rivero, min. 59, Javi Márquez, min. 64 i Sosa, min. 88.