dimecres, 13 de juliol del 2011

Ramon Condal, nou presidentRamon Condal s'ha convertit aquest dimarts en el 26è president de la història del RCD Espanyol SAD de Barcelona. La candidatura que liderava Condal ha rebut el suport del 94,36% dels accionistes mentre que la llista que encapçalava Roman Escuer per part de l'APMAE ha rebut el suport del 3,33%. També hi ha hagut un 1,88% de vots en blanc i 0,43% nuls.A les 19h ha començat la Junta General Extraordinària d'Accionistes (JGEA) que se celebra a l'Estadi RCDE de Cornellà-El Prat i en la qual es triarà el nou president i el nou Consell d'Administració del RCD Espanyol SAD de Barcelona. Les candidatures del Sr. Ramon Condal Escudé i del Sr. Roman Escuer Mercadé són les úniques que s'han presentat per optar a la presidència que avui abandona Daniel Sánchez Llibre. 

La JGEA ha començat puntualment amb un quòrum del 66,75%. A aquesta hora de la tarda 546 accionistes es trobaven presents a Cornellà-El Prat tot i que, en total, estaven representats 1.115.

Daniel Sánchez Llibre ha començat el seu discurs donant les gràcies a diverses personalitats. “Per a mi han estat molt importants Antoni Balmon, alcalde de Cornellà, Martínez Flor, regidor de Cornellà, Sito Canga, alcalde de Sant Adrià i que ens va ajudar a aixecar el vol, Rafa Niubò, de qui recordo un míting que em va encantar, Anna Pruna, la dona del conte, Iván Tibau iMartínez Vilaseca”.

A continuació, l'actual president ha explicat com va començar la seva vinculació amb el RCD Espanyol. “Un matí em va trucar Ramon Condal i em va dir: ‘Tinc una ganga per a tu’. En el nostre sector quan hi ha una ganga, sempre te la quedes. Al principi li vaig dir que no, però Condal em va insistir i li vaig dir que sí. En entrar vaig començar amb la secció de voleibol i de 1994 a 1997 vaig ser el responsable del futbol base amb Josep Manel Casanova. Vaig gaudir molt perquè es guanyaven títols i no tenies tanta pressió…”, ha indicat. 

Sánchez Llibre ha explicat que va ser nomenat vicepresident el 1996 i totes les negociacions amb la família Lara per ser president. “Deien que era la persona clau per a aquest lloc”, ha apuntat. El dirigent espanyolista també ha relatat com es va posar en contacte amb les autoritats de Sant Adrià i de Cornellà i El Prat per construir la Ciutat Esportiva i el nou Estadi. 

Sánchez Llibre ha repassat també els èxits esportius de l'entitat.“La Copa del 2000 va ser la que més vaig gaudir; va ser el dies més feliç d'aquests 14 anys”, ha subratllat el president, que tampoc s'ha oblidat dels partits agònics contra el Múrcia i la Real Sociedad. En aquest sentit, ha recordat que l'estadi olímpic Lluís Companys “ens ha donat els millors anys esportius”. Així mateix, ha destacat el creixement social que ha experimentat el Club en els últims anys tant en el número de socis com en el de penyes.

Per descomptat, ha rememorat les sensacions que va experimentar el dia que es va inaugurar l'Estadi RCDE. “Va ser un dels grans dies”, ha assenyalat. Per contra, ha assegurat que el seu pitjor dia al capdavant del càrrec va ser la defunció de Dani Jarque. “Va ser el pitjor, perquè vam perdre al nostre capità, a un jove jugador que era el nostre futur. Va ser el pitjor dia”, ha comentat.

Per concloure el seu discurs, Sánchez Llibre, que ha tingut un agraïment per a la seva família, ha comunicat que a partir d'ara veurà el futbol des del seu seient. “Gràcies, gràcies i gràcies. Ànimus!”. A continuació s'ha emès un vídeo en el qual s'han repassat algunes de les millors imatges dels seus 14 anys de mandat.

Després del discurs de Sánchez Llibre, la candidatura liderada per Ramon Condal ha exposat els diferents punts del seu programa.                                  
El responsable de la parcel•la econòmica, Sergio Oliveró, ha destacat que al seu programa “existeixen tres línies principals d'actuació: la forma en la qual actuarem, què proposem fer i què pretenem fer”. Oliveró ha comentat que seran implacables en el rigor pressupostari i en el control i seguiment de la despesa i la consecució dels objectius. Així mateix, ha assegurat que seran transparents davant els accionistes i abonats. 

“Volem estabilitzar el dèficit crònic del club i que la partida de despeses i d'ingressos s'assembli en un 99%. El nostre objectiu final no és un altre que el nostre club faci front a les despeses d'un exercici amb els ingressos del mateix. Volem aconseguir el sanejament econòmic i financer del club. Estic segur que podrem marcar objectius més ambiciosos a nivell esportiu”, ha analitzat.

Per la seva banda, Germán de la Cruz, que serà el responsable de la parcel•la esportiva, afirmar que “en els últims anys esportivament hem donat un gir important. Fa dos anys vam començar un nou projecte en un moment molt delicat. La nostra política passa per dos pilars fonamentals: el director esportiu i l'entrenador, que han de reunir unes característiques molt específiques. No som el club amb el pressupost més elevat de Primera, però podem trobar alternatives per competir”, ha assenyalat.

De la Cruz ha repassat els èxits del futbol base aquesta temporada i els nombrosos debuts de jugadors del filial en el primer equip. Així mateix, ha destacat que hi haurà una gran interrelació entre el primer equip, l'Espanyol B i el Juvenil A de Divisió d'Honor. Per finalitzar, ha assegurat que l'objectiu final d'aquest projecte esportiu és lluitar per classificar-se per jugar a Europa.

Finalment, Ramon Condal ha assegurat que l'Espanyol té força per seguir creixent. “Durant aquests 14 anys hem compartit el mandat de Sánchez Llibre i hem aconseguit grans èxits esportius, tenim patrimoni i som un club modern del que ens sentim orgullosos”. Condal, a més, ha destacat que seran rigorosos en la gestió econòmica i que, esportivament, es lluitarà perquè el primer equip pugui competir per anar a Europa.“En l'àmbit social volem generar orgull i passió perquè estem en constant creixement”, ha subratllat. 

Finalment, ha afirmat que la seva candidatura és una barreja de“joventut i d'experiència” i ha afegit que “confiem en la força del nostre Espanyol per seguir creixent”.

Després de l'exposició de la candidatura de Ramon Condal, ha arribat el torn de Roman Escuer, que encapçala la llista de l'APMAE amb el lema ‘Més de tots. Més d’Espanyol’. “El menys important d'aquesta candidatura és la persona, perquè és aquesta és una candidatura de grup, d'equip”, ha afirmat. 

Escuer també ha tingut paraules d'agraïment per a Sánchez Llibre “per la seva dedicació, els seus esforços personals i haver recuperat patrimoni i els èxits esportius que hem tingut”. El candidat de l'APMAE ha explicat que el deute actual del club ha estat el desencadenant per presentar la seva candidatura, ja que considera que s'ha acabat un cicle. “Volem un Espanyol més gran, plural, solgut, innovador, modern…”, ha apuntat.

Escuer, posteriorment, ha detallat la seva política esportiva.“Apostarem pel futbol català i per una política retributiva molt clara basada en unes escales salarials. Confiarem en el futbol base i a reforçar els vincles amb els clubs catalans –amb excepció d'un-. Si l'Espanyol guanya, guanyem tots”, ha indicat.

A més de Román Escuer, Jorge García i Daniel Bonilla van defensar els detalls de la seva candidatura referents a l'àrea social i de comunicació i a l'àrea econòmica.

El primer ha insistit en la idea d'establir la seu social a Barcelona, a augmentar la massa social, a establir una política personalitzada de preus o premiar l'antiguitat de socis. Jorge García també ha reiterat la idea de refundar les seccions històriques de l'entitat i crear el museu del club, així com potenciar la presència del club en els mitjans utilitzant les noves tecnologies o crear la figura d'un portaveu oficial del club. La candidatura de l'APMAE també ha reivindicat la idea de recuperar la revista ‘Infoacció’.

Per la seva banda, Daniel Bonilla, ha resumit el seu programa econòmic en la idea d'aconseguir “l'equilibri econòmic. És fonamental que siguem rigorosos i que arribem a l'equilibri i ens vam sumar a la idea del senyor Condal de no estirar més el braç que la màniga. S'han d'establir pressupostos que no es puguin trencar”.

De la mateixa manera, ha argumentat que “ens sentim orgullosos de la lluita que ha començat aquest Consell en el repartiment dels drets televisius i nosaltres volem seguir aquesta lluita per garantir una Lliga més forta i competitiva”.

Finalment, ha argumentat la idea de “potenciar els ingressos de marxandatge i publicitat, maximitzar l'explotació de l'estadi, reduir les despeses generals i millorar la gestió de tresoreria”.

Román Escuer ha culminat l'exposició del seu programa amb la idea que la seva candidatura s'assentarà sobre un president executiu, amb dedicació exclusiva, i responsable de coordinar les quatre grans àrees del club”.

En el seu discurs Condal ha agraït la confiança que han dipositat tots els accionistes per tirar endavant al Club. “Us asseguro que ser president d'un club és el màxim orgull que podem sentir. Vull aquest club amb devoció i afronto aquesta etapa amb els mateixos valors de sempre: treball, treball i treball”, ha analitzat.

El nou president blanc-i-blau ha assenyalat que “tenim dues autèntiques joies: la Ciutat Esportiva i l'Estadi RCDE” i ha assegurat que un dels seus reptes és aconseguir el “sanejament econòmic del club”, ja que considera que el club creixerà i optarà “a reptes esportius més elevats”.

Condal ha donat les gràcies als consellers i al president Sánchez Llibre “que ens ha guiat durant aquests 15 anys. Gràcies germà petit Dani i m'alegrarà molt si aconsegueixo que m’estimin com a tu”. En aquest sentit, ha comentat que Sánchez Llibre ha estat el millor president de la història. “Nosaltres intentarem aportar noves idees i donarem el màxim. Compto amb tots vosaltres i aquest club és de tots. Estic orgullós que siguem un dels clubs amb més accionistes i posaré totes les meves energies per fer més gran al Club”.