divendres, 22 de febrer del 2008

VIST I PLAU DE LA UEFA


El RCD Espanyol ha presentat aquest divendres el projecte del Nou Estadi de Cornellà-El Prat a la UEFA, perquè aquest organisme li doni el vistiplau per a la seva construcció o li demani alguna modificació per obtenir la qualificació 4 estrelles de la UEFA (màxima categoria a la que el nou estadi pot optar segons l’aforament), per a, d'aquesta manera, aconseguir que en el nou estadi es pogués disputar una final de la Copa de la UEFA.

A la reunió ha assistit el Director Executiu del club, Pedro Tomás, l'arquitecte assessor de la Comissió de Patrimoni, Joan Tusell, i Salvador Alonso, representant de l'Estudi d'Arquitectura que va realitzar el projecte del nou estadi, FENWICK. Per part de la UEFA han assistit el Cap del Departament de les llicències UEFA per als clubs, Andrea Traberso, i el Cap del Departament d'Estadi i Seguretat, Tierry Favre. A més, també ha assistit el responsable del Departament de Llicències UEFA de la Real Federación Española de Fútbol, Eduardo Dervighe.

Els responsables de la UEFA han felicitat al RCD Espanyol pel projecte de l'estadi “per ser un projecte molt innovador a l'unir el camp de futbol a un centre lúdic-familiar, així com per tenir en compte en tot moment la preservació del medi ambient”. Estan convençuts que en ser el primer a Espanya “serà un exemple a seguir per altres clubs no només espanyols sinó de la resta d'Europa”.

Els dirigents del màxim organisme europeu han valorat la valentia del club blanc-i-blau a l'hora d'afrontar el projecte sense ajudes institucionals ni externes, sinó sent capaç l'Espanyol de generar els ingressos per a la construcció de l'estadi.

Els representants de la UEFA faran la primera visita el maig que és quan està previst que s'estigui posant l'estructura de l'Estadi. Així mateix el RCD Espanyol ja té el beneplàcit de la UEFA per poder obrir l'estadi una vegada estigui acabat i tingui els permisos pertinents. I ha quedat també clar que no hi hauria cap problema per jugar a partir de febrer la competició europea, en cas que s'aconsegueixi l'objectiu, com ha assenyalat Eduardo Dervighe.