diumenge, 26 de setembre del 2010

1-0: Continua la ratxa

L'Espanyol s'imposa per la mínima amb un gol d'Álvaro

Tercer partit a Cornellà-El Prat i tercer triomf de la temporada. L'Espanyol malgrat les adversitats va ser capaç de derrotar Osasuna gràcies a un gol de Álvaro Vázquez, que va viure una estrena somiada com a titular. L'equip de Pochettino va saber sobreposar-se a les baixes i encara que va sofrir més del necessari, va sumar un nou triomf a l'Estadi RCDE, un camp cada vegada més inexpugnable.

Osasuna, els números del quals fora de casa són desastrosos des del passat 31 de gener, va sortir amb molta facilitat i va portar la iniciativa del partit als primers minuts. L'Espanyol, que afrontava el xoc amb nombroses baixes, es va veure sorprès per l'empenta ‘rojillo’ i va necessitar un temps per assentar-se. La saga perica, amb Chica com el més veterà, va saber aguantar l'inici amb bastant aplom.

Molest el públic per l'arbitratge del passat dimarts a Madrid, el grau de crispació va augmentar quan Ramírez Domínguez va ignorar unes clares mans de Pandiani. L'uruguaià va fer una 'de Zamora', però en aquesta ocasió l'acció no va ser digna de sanció. Dimarts, en canvi, a l'Espanyol li va costar un penal en contra. Superat l'enuig i després que Verdú desaprofités una bona ocasió per avançar-se al marcador, el partit va entrar en una fase més entretinguda en aprofitar els blanc-i-blaus que els visitants van anar perdent l'energia.

Pochettino va tornar a ser atrevit i va decidir apostar per Álvaro com a davanter centre. Encara que existien altres variants, l'entrenador blanc-i-blau va confiar en la il•lusió, però sobretot en la qualitat i il•lusió del jove futbolista per suplir l'absència de Sergio García, lesionat, i d'Osvaldo, capaç de retallar en dues setmanes el temps de recuperació estimat i que va esperar la seva oportunitat a la banqueta.

El canterà va saber aprofitar a la perfecció l'oportunitat que li va donar l'entrenador. En menys de cinc minuts va provocar l'expulsió de Lolo, un punt innocent a les dues accions. I als pocs instants va demostrar el seu talent amb un gran gol. Álvaro va aprofitar un rebuig de la defensa per deixar en evidència Puñal amb una ràpid regat i batre amb l'esquerra Ricardo. Álvaro tenia el seu debut somiat a casa. El gol va animar l'Espanyol. La il•lusió i ambició d'aquest equip creixen cada jornada. El blanc-i-blau és un equip alegre, que amb el marcador a favor juga amb facilitat. Camacho va intentar recompondre el seu equip, però els de Pochettino van dominar amb claredat. Tant Álvaro com Callejón a punt van estar en cas d'aprofitar dos bons centres de Chica des de la banda dreta.

Osasuna va arrencar bé de nou. Damià va donar més d'algun disgust per la seva banda encara que, afortunadament per a l'Espanyol, no va saber culminar cap de les seves accions. Pochettino va buscar la manera de recuperar el control i va apostar per Molina, que tan bona imatge va donar davant del Madrid. L'equip blanc-i-blau va continuar buscant la porteria contrària encara que sense descuidar la defensa. Álvaro i Verdú van tenir el segon, però els va faltar encert en la definició.

L'Espanyol tenia la situació bastant controlada. Osasuna, amb un menys, va llançar mà del futbol directe i es va encomanar al cap de Pandiani, un recurs poc original però sempre perillós per al rival. Tanmateix, tant Amat com Víctor Ruiz van amargar la tarda a 'El Rifle', que va acabar sent substituït. La defensa va superar una prova exigent amb la mala notícia de la lesió d'Amat. David López es va afegir a la llista de debutants. L'equip es va treballar els tres punts encara que va poder tenir un final de partit més plàcid si hagués aprofitat alguna de les oportunitats que va disposar. El conjunt blanc-i-blau, que en suma nou de nou a casa, no va fallar.