diumenge, 26 de setembre del 2010

RCD ESPANYOL - CA OSASUNA

Daniel Osvaldo és l'as que es guardava a la màniga Mauricio Pochettino per sorprendre al seu col.lega i amic Camacho. L'italo-argentí, que es va lesionar a Vila-real fa dues setmanes i al qual li van diagnosticar gairebé un mes de baixa, s'ha recuperat en un temps rècord d'una doble lesió i ahir va ser la gran novetat en la convocatòria. Està per jugar ... i ho farà de titular, ja que els blanc i blaus no van precisament sobrats de golejadors. Una altra cosa és que pugui aguantar els 90 minuts. La consigna és clara: que marqui i ja el substituiran.


Els "rojillos" provaran també l'ambient d'un estadi que ha de rugir més que mai. L'afició està en peu de guerra amb els arbitratges i aquesta pressió ha de ser canalitzada per l'equip de manera positiva. Cal passar pàgina als fets al Bernabéu, no val la pena mirar cap enrere, però aquesta ràbia continguda avui s'ha de veure reflectida sobre la gespa. De Cornellà no es poden escapar punts ni tolerar que ningú els porti de mala manera. Aquí mana l'Espanyol.


"Estic bé. Els metges també ho pensen, i per això he entrat a la llista ", va explicar ahir Osvaldo després de l'entrenament previ al partit. L'italo-argentí no sap quants minuts pot aguantar, però va destacar que "òbviament, no seré tan ximple de arriscar i quedar un mes fora. Si estic en la convocatòria és perquè estic bé ".


Osvaldo, sí; Sergio García, no. El del Bon Pastor no va poder recuperar-se a temps d'una elongació muscular i es va quedar fora de la llista. Com David García, que es va lesionar al Bernabéu i com De la Peña, que encara que s'havia especulat amb el seu retorn, es va optar per reservar-lo fins al pròxim partit per precaució. Serà el d'avui un equip molt diferent del del Bernabéu, ple de baixes-fins a nou de 22 jugadors que té el primer equip-, però el retorn d'Osvaldo no serà l'únic. També tornen Javi Márquez i Víctor Ruiz, dues peces fonamentals en l'esquema. Amat debutarà aquesta temporada com a titular i Rui Fonte s'estrena en una llista.


I arriba Camacho, el tècnic del que tan bon record es guarda a l'Espanyol i que ho està passant malament en l'arrencada Lliga de la seva Osasuna. La victòria entre setmana amb el Mallorca ha alleujat la pressió sobre el murcià, que mai ha aconseguit guanyar l'Espanyol com a visitant en cinc desplaçaments amb quatre equips diferents: Rayo, Sevilla, Madrid i l'Osasuna. I seguint amb l'estadística, hi ha una altra que se les porta i que faria que una victòria aquesta tarda dels blanc i blaus fora pràcticament històrica. L'Espanyol fa 11 anys que no aconsegueix un ple en els primers tres partits de Lliga al seu feu. Ho va fer per última vegada la temporada 1999-2000 amb Brindisi a la banqueta i Pochettino al camp. En aquella ocasió van caure València (3-2), Oviedo (2-1) i Atlètic (3-1). Més d'una dècada després, Getafe i Almeria ja han provat el fortí de Cornellà. Avui toca Osasuna.


POSSIBLES ALINEACIONS