dilluns, 25 d’octubre del 2010

JORNADA 8

RCD ESPANYOL 2
UD LEVANTE 1

En un partit en què els blanc i blaus van jugar en avantatge des del minut 56, per expulsió de Xisco Nadal, els locals van encarrilar aviat el partit amb un gol de Dátolo (m.12). Va semblar arrodonir la trobada Carreró, en el 80, però Stuani, al 83, va posar emoció al marcador.


El Llevant no va fer molt. Va comptar amb poquíssimes ocasions i només la rematada de cap de Stuani tacar un partit gairebé perfecte dels de Pochettino, que van donar un recital sobretot a la parcel ofensiva malgrat les absències d'Osvaldo i Luis García, sancionats. L'Espanyol gaudeix d'Europa amb més tranquil.litat que mai.


El partit va arrencar amb clar domini periquito. La pilota era dels de Pochettino, mentre el Llevant esperava al seu camp i molt aviat va arribar el perill a l'àrea de Reina.
Al minut 5, Callejón va enviar un xut creuat des de fora de l'àrea que es va anar a un metre del pal dret. Era el primer avís de la tarda de l'Espanyol.

Del Llevant no hi havia notícies i aviat ho pagaria car. Després de dues ocasions clares, Dátolo, al minut 12, va aprofitar un centre de Verdú des de la dreta i va encendre Cornellà-El Prat amb un precís tret.
L'atac de l'Espanyol era imparable i el seu rival no jugava a res. La defensa de Pochettino amb prou feines tenia feina.
A més, els nervis es van apoderar del Llevant en l'últim quart d'hora abans del descans. Xavi Torres i Rubén van veure groga per protestar, però aquesta tensió els va servir per trencar el control de l'Espanyol, incontestable fins llavors.


Caicedo va tenir la primera ocasió granota: un xut ras i previsible per Cristian Álvarez. Però l'Espanyol seguia manant. La presència periquita a l'àrea de Reina era constant i Verdú va tenir dues ocasions molt clares a falta d'un minut per la mitja part: a la primera la pilota es va anar fregant el pal dret i en la segona per sobre del travesser.


El tècnic del Llevant, Luis García, necessitava trobar solucions. La represa va començar dibuixant un escenari complicat per al Llevant amb l'expulsió de Xisco Nadal al minut 56 per una entrada per darrere i va obligar a l'entrenador visitant a canviar a Caicedo per Stuani ja Rubén per Valdo per donar més dinamisme a l'atac granota.


Els de Mauricio Pochettino tampoc van baixar el ritme. Álvaro Vázquez, que va entrar al 63 per Sergio García, va estar a un pam de rematar una gran passada de David García.


I, després d'algunes incursions sense perill del Llevant, Callejón va voler matar el partit amb el segon gol a falta de deu minuts per al final.


Tot i el gol del granadí, ia estar amb deu, el Llevant encara estava viu. Stuani picar un centre de Valdo al qual Cristian no va poder arribar. Malgrat un un contra un que Álvaro no va materialitzar, Cornellà patia, però amb tan poc temps no hi va haver sorpreses. L'Espanyol segueix comptant els seus partits a casa com victòries.


Fitxa tècnica:
2 - RCD Espanyol: Cristian Álvarez, Chica, Forlín, Víctor Ruiz, David García; Duscher, Javi Márquez; Sergio García (Álvaro Vázquez, min.63), Verdú, Dátolo (Javi López, min.77) i Callejón (Baena, min.89).

1 - Llevant UD: M. Reina, Javi Venta, S. Ballesteros, Nano, Del Horno; Xavi Torres (Pallardó, min.76), Sergio; Xavi Nadal, Rubén Suárez (Valdo, min.60), Juanlu i Caicedo ( Stuani, min.56).

Gols: 1-0, min.12: Dátolo. 2-0, min.80: Callejón. 2-1, min.83: Stuani.

Àrbitre: Velasco Carballo (madrileny). Va expulsar Xisco Nadal (min.56). Amonestar amb cartolina groga a Xavi Torres (min.28), Rubén (min.31), David García (min.32), Víctor Ruiz (min.39), Del Horno (min.44), Nano (min.45) , Dátolo (min.49) Ballesteros (min.58), Verdú (min.62), Cristian Álvarez (min.79), Álvaro Vázquez (min.82), Valdo (min.92).

Incidències: Partit corresponent a la vuitena jornada de la Lliga BBVA disputat a Cornellà-El Prat davant 26.210 espectadors.