diumenge, 28 de novembre del 2010

2-3  Osvaldo decideix un partidàs
L'Espanyol consolida la seva posició a
la taula amb una victòria de prestigi al Calderón

Aquest gol va deixar en res el gran esforç de l'equip blanc i vermell, que va aconseguir empatar en dues ocasions un marcador advers, que es va sentir durant gairebé tot el partit amb tantes opcions per guanyar el partit com el seu contrincant, però que finalment va ser superat per un equip amb molt bona pinta i que apunta amb fermesa a la 'Champions'.

Així ho va demostrar en un partit intens, del ritme exigible a dos aspirants a la quarta plaça, dos bons conjunts que van saltar a la gespa amb ambició, disposats a aconseguir el triomf en els seus reptes més immediats: l'Atlètic en la recerca de llocs més alts; l'Espanyol per seguir entre els millors de la taula.
No va defraudar el duel, que va complir amb les expectatives de tensió, equilibri i ocasions des del començament, amb una opció de gol en cada porteria en dos minuts, sense pausa per a l'Atlètic, vertical en atac però intermitent i sense punteria a l'inici, i per a l'Espanyol, un bloc compacte, convincent i inconformista.

Sense amo al centre del camp, de vegades per la imprecisió i altres per l'esdevenir incontrolable del partit en aquesta zona, ni al marcador transcórrer el xoc fins que un discutible penal, en un llançament de falta de Callejón que va xocar al braç de Reis, enganxat al cos, el va transformar Luis García en el 0-1 (m. 20).

Un contratemps important per a l'Atlètic, més encara en un partit amb aquest escenari d'igualtat, però la reacció del conjunt matalasser va ser pràcticament immediata. De nou va trobar les vies cap a la porteria rival, primer amb el punt de mira desviat i després amb el camerunès Carlos Kameni com un ferri obstacle.

El porter, brillant en cada intent local, va resistir fins els segons previs al descans, en un córner en què va aconseguir salvar dos remats a la vora de l'àrea petita, però no el tercer, el del portuguès Tiago Mendes sense oposició a uns centímetres de la línia i que es va convertir en el 1-1 (m. 45).

Però la segona part va reobrir el sofriment per a l'Atlètic, que va començar la represa amb bones sensacions i noves oportunitats però que es va veure de nou a remolc, en una jugada de l'argentí Osvaldo. Li va guanyar la partida al colombià Perea, una mica tou en aquesta acció, es va perfilar cap a De Gea, que va fallar a l'aturar el seu xut, i el rebuig ho va aprofitar Verdú per empènyer el 1-2.

Tornem-hi per als lleons contra un rival notable, que va demostrar al Calderón que la seva posició a la taula no és casualitat i que va tenir el 1-3 instants després, salvat per De Gea, en un duel sense encara res resolt, com va confirmar l'Atlètic amb el 2-2, una passada magnífic de l'uruguaià Forlán culminat per Agüero.

Un merescut empat en una trobada vibrant, ple d'emoció, que va rellançar les aspiracions dels locals, però que tampoc va apagar l'Espanyol, en un bon espectacle de futbol, a qui encara li quedaven 25 minuts per davant i que podia caure per a qualsevol de tots dos, igual d'intensos que en el primer segon de partit.

I va acabar en poder de l'equip blanc i blau, amb un golàs d'Osvaldo, que va enganxar una centrada des de la banda de Luis García en una volea extraordinària, imparable per a De Gea, que va arribar a tocar la pilota, i decisiva per a un duel trepidant que va frenar l' atlètic i que va ratificar la ferma candidatura de l'Espanyol a la 'Champions'.