diumenge, 7 de novembre del 2010

RCD ESPANYOL 1
MALAGA 0

Márquez puja l'Espanyol als llocs de Champions

Un gran gol de Javi Márquez i 20 minuts de bon futbol li van servir a l'Espanyol per aconseguir una nova victòria a Cornellà (1-0) i enfilar-se als llocs de Champions a costa d'un Màlaga que va dominar bona part del partit, però que va ser incapaç de finalitzar els seus atacs.

L'equip malagueny, amb el debutant Rafa Gil a la banqueta i Manuel Pellegrini a la llotja, va començar atordit, però va acabar amb les revolucions al màxim, manejant la batuta del partit i ofegant l'Espanyol. Als punts, va merèixer portar una mica de Cornellà, però l'equip local va colpejar primer i va saber guardar el resultat en un final agònic.

L'Espanyol va arrencar més intens i amb prou feines va trigar un minut a amargar l'estrena de Rafa Gil. Va passar a una d'aquestes jugades que no s'entrenen i que cauen de cop totes les pissarres. Javi Márquez va avançar en solitari des del cercle central, va veure un buit impossible i des de 30 metres va llançar un xut amb l'esquerra imparable. Arnau, encara en l'escalfament, no va poder fer res per evitar el gol.

A la calor del marcador, l'Espanyol va viure els seus millors minuts. Amb el vent a favor, l'equip de Pochettino es converteix en un grup de jugadors entusiastes, fresc i dinàmic, abonat al bon futbol i amb la porteria rival sempre en ment. Osvaldo va poder fer el segon després d'una excel lent jugada personal, però la manyopla d'Arnau ho va impedir.
A l'equip andalús li va costar aixecar-se de la lona. Liderat per l'empenta de Apoño i els esclats d'Eliseu, va reaccionar a l'equador del primer temps. Va llançar dos contracops que li van servir per ficar-se en el partit. En un d'ells, Eliseu va estar a punt de sorprendre Kameni, però en el seu retallada de Dídac va perdre peu i el seu xut es va malmetre.

A la represa, l'Espanyol es va dedicar a viure de rendes. Recular sorprenentment, es va oblidar de la pilota i el decorat del partit va canviar per complet per a desesperació del públic, que va començar a mostrar la seva inquietud amb xiulets esporàdics.

El Màlaga va marcar el ritme, va controlar el partit i rondar l'àrea de Kameni. Merèixer l'empat, però li va faltar mordent, la capacitat de finalitzar les jugades que estableix el límit entre els equips interessants i els guanyadors.L'entrada de Quincy i de Portillo va fer estirar el Màlaga, que va retocar el seu dibuix per a transformar-se en un 4-4-2 més ofensiu. Renunciar a les bandes per intentar filtrar entre la defensa de l'Espanyol amb pilotes llargues i diagonals, però no va trobar el camí del gol. Tampoc va comptar amb el factor sort: un''xut''sec de Quincy es va estavellar al travesser a falta de cinc minuts per al final. Les jugades a pilota parada tampoc li van servir per a res.

Poc el va importar l'Espanyol, encantat de signar la seva cinquena victòria consecutiva a Cornellà, un gran arrencada de curs com a local que li permet colar-se a la zona noble de la Lliga, a la quarta plaça provisional, i gaudir dels llocs que donarien accés a jugar la Lliga de Campions.