diumenge, 5 de desembre del 2010

1-0: Cornellà-El Prat és màgic

L'Espanyol, amb un jugador menys gairebé tota la segona part, suma la seva setena victòria amb un gol de Luis García


Ha arribat la setena. ha costat, però l'Espanyol ha aconseguit tres punts més davant la seva afició gràcies a un exercici de sacrifici, entrega i la sort que sempre és necessària. Un gol de Luis García quan més pressionava l’Sporting, amb un jugador més gairebé tota la segona part, va desequilibrar un partit molt igualat i amb dos equips tàctics molt disciplinats. Els blanc-i-blaus s'afermen a la zona Champions i demostren que en el seu Estadi són imbatibles

En els seus més de vuit hores de viatge, l’Sporting va tenir temps de sobres per estudiar al detall el partit. L'equip de Manolo Preciado, que es va recórrer els 861 quilòmetres que separen Gijón de Barcelona en autocar, va plantejar un partit molt seriós. Els visitants, ben organitzats enrere, no es van deixar sorprendre pel joc elèctric dels espanyolistes i encara que el conjunt de Mauricio Pochettino va arrencar amb criteri, no va trobar fissures en la defensa visitant. A diferència d'anteriors partits, l'equip no va ser capaç de marcar en els primers minuts i això va complicar l'esdevenir del xoc. L’Sporting va arribar amb la lliçó apresa i va saber executar el pla a la perfecció.

L'Espanyol va dominar el partit, però li va faltar profunditat i claredat en la línia de tres cambres. En canvi, l’Sporting es va presentar com un rival temible a la contra i molt hàbil en les jugades d'estratègia. Kameni va salvar el gol en un parell d'ocasions després de sengles rematades franques de Sangoy i Gregory. Amb els minuts es va veure clar que caldria treballar i elaborar molt les jugades per batre els asturians. Sense Verdú, Pochettino va optar per donar la titularitat a Sergio García. El tècnic va ordenar als seus jugadors canvis constants en la mitja punta per trobar alguna forma de trencar la resistència asturiana. No obstant això, la majoria d'accions ofensives van acabar rebutjades pels dues centrals o sense trobar un rematador clar. L'alternativa van ser els llançaments des de fora de l'àrea. Javi Márquez, per partida doble, i Luis García, de falta, van intentar sorprendre a Juan Pablo sense èxit.

El segon temps no va començar massa bé per l'Espanyol. Villanueva Iglesias, que a Mallorca va expulsar de manera injusta a Osvaldo, va repetir en aquesta ocasió en deixar al conjunt blanc-i-blau amb un menys per una rigorosa groga a Baena. L'àrbitre no va aplicar el mateix criteri en la següent acció de José Ángel, a qui va perdonar l'expulsió després d'una falta a Callejón. Els dos entrenadors van moure peça de manera immediata. Pochettino va reforçar el centre del camp donant entrada a Duscher, mentre que Preciado va refrescar l'atac amb Barral i va ficar a un jugador amb talent i arribada com Carmelo. 

L'Espanyol va començar a sofrir. Els de Pochettino es van sentir més atabalats i pressionats i van trigar alguns minuts a tornar a situar-se. El partit no pintava bé, però aquest Espanyol és insaciable. En una jugada de gran mèrit iniciada per Callejón, Osvaldo i Luis García es van associar a la perfecció per aconseguir el primer. L'asturià va demostrar la seva classe i instint assassí amb una definició de mestre davant Juan Pablo. Amb un menys i amb el marcador a favor, no quedava una altra que protegir-se i defensar el botí. En aquesta faceta, l'equip s'ha tornat un expert i no va defraudar. Va haver-hi sofriment fins al final, però el partit va tenir un nou final feliç. L'Espanyol segueix imparable.


Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Kameni, Chica, J.Márquez, Dídac, Víctor Ruiz, Raúl Baena, Callejón (Rui Fonte, min.90), Luis García, Osvaldo (Iván L.M., min.83), Forlín i S.S.García (Duscher, min.57).

Real Sporting de Gijón: Juan Pablo, Botía, José Ángel, Rivera, G.Sangoy (Barral, min.58), Lora, Gregory, Luis Morán, T.Eguren (Ayoze, min.74), De las Cuevas i Sergio A. (Carmelo, min.63).

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva (C. Gallec). Per part de l'Sporting, ensenya targeta groga a José Ángel (min.14), Botía (min.40), Sangoy (min.44), Sergio Álvarez (min.56), Lora (min.68). Per part de l'Espanyol, a Raúl Baena (min.44 i min.51), Callejón (min.67), J.Márquez (min.78).

Gols: 1-0, Luis García (min.69).

Incidències: 25.713 espectadors.