diumenge, 5 de desembre del 2010



No hi ha excusa. L'Espanyol afronta aquesta tarda una nova revàlida per refermar les seves aspiracions europees. I ho fa en el seu escenari preferit. L'estadi de Cornellà-el Prat s'ha convertit en un autèntic aliat dels blanc i blaus i és aquí on s'està forjant la gran temporada dels de Pochettino. Sis victòries en sis partits no deixen cap dubte, encara que cada vegada les coses es posen més complicades. L'Sporting, a priori, hauria d'esdevenir una víctima més del fortí perico, però les seves urgències en la taula classificatòria ho fan més temible. Es presumeix altre duel agònic en què no es pot fallar. Europa passa per aquests triomfs.


I perquè això sigui més fàcil, Pochettino recupera per a la trobada a gairebé tots els seus lesionats. Així, Víctor Ruiz tornarà a l'eix de la defensa al costat de Forlín i, previsiblement, Noia formarà com lateral dret per lesió de Javi López. Baena seguirà com a pivot defensiu malgrat el retorn de Duscher a la convocatòria. Endavant, la gran novetat serà Sergio García que ocuparà el lloc del sancionat Verdú. No canvia l'esquema, però l'Espanyol acabarà el curs amb enganxada a dalt i amb la intenció de sentenciar com més aviat millor.



Dátolo es baixa per aquest partit
De fet, la majoria de trobades dels blanc i blaus a Cornellà van regits pel mateix patró. Gran pressió d'inici, algun gol per posar-se en avantatge ia controlar i patir amb el rival. Les victòries, sempre treballades, se solen forjar en els inicis i es liquiden amb la solvència que està demostrant Kameni i tota la defensa.


La trobada d'aquesta tarda és summament important. De guanyar, l'Espanyol es col locaria ja amb 28 punts. La salvació estaria gairebé al sac i podrien plantejar-se el futur amb la màxima ambició possible. És més, els dos pròxims enfrontaments davant Athletic i Barça podrien posar la guinda abans del Nadal. Però tot passa per guanyar l'Sporting.

Els asturians, que van viatjar en autocar per evitar el col lapse aeri, estan en plena crisi esportiva i de resultats. Rondant les places de descens, l'Sporting necessita sumar com sigui i on sigui. Manolo Preciado s'ha dedicat tota la setmana a reunir-se amb els jugadors per pujar-los l'autoestima. Han corregit errors i esperen que la trobada de l'Espanyol sigui el punt de partida de la seva recuperació. Com a gran novetat, Preciado té previst alinear de sortida al juvenil Sergio Alvarez. Jugarà amb un onze també ofensiu com ho ha vingut fent sempre tot i que solen patir molt en defensa.


Amb un rival obert, l'Espanyol ha de sentir més còmode en el terreny de joc, però aquí no valen els badades ni les confiances. I ara menys. D'aquests partits dependrà l'èxit de la temporada i Pochettino ho té molt clar i ha pressionat al màxim per aconseguir l'objectiu. Si segueixen amb el nivell de les últimes setmanes, els punts cauran i seguiran a la Champions.