dijous, 2 de desembre del 2010

COPA CATALUNYA
CAMPIONS!!

L'Espanyol s'ha proclamat campió de la 21a edició de la Copa Catalunya després d'imposar-se a la final a l'Hospitalet (1-0), gràcies a un gol de David García, i al Barcelona (2-1), amb un doblet de Joan Verdú. L'última vegada que els blanc-i-blaus van guanyar aquest torneig va ser el 2006. L'equip de Mauricio Pochettino ha estat just vencedor després de ser superior en els seus dos partits. El partit entre el Barcelona i l'Hospitalet, que tancava el triangular, va acabar amb victòria dels blaugranes per 2-0 amb gols de Jonathan i J. Soriano.

Espanyol i Barcelona afrontaven aquesta final de la Copa Catalunya amb moltíssimes absències en un equip i l’altre, però amb la intenció d'oferir una bona imatge i d'assumir el repte que suposava aquesta edició amb la major predisposició en un moment en què el calendari no permet massa opcions.

L'Espanyol, amb vuit jugadors del primer equip, i el Barcelona, amb set, van voler demostrar des del principi el segell identitari que tots dos equips tenen aquesta temporada en la Lliga. El Barcelona va optar pel joc de toc i la velocitat i profunditat de les seves puntes, mentre que els blanc-i-blaus oferien solidaritat entre les seves línies i continus suports per apropar-se a la porteria de Pinto. L'exemple clar va ser el gol blanc-i-blau després d'una jugada de paciència i de moure la pilota d'un costat a l’altre fins que Verdú, amb subtilesa, la va col•locar lluny de l'abast de Pinto.

Però encara faltava el que sentenciés el partit. De nou Verdú, només tres minuts més tard, aprofitava una pilota morta dins de l’àrea petita per allargar l’avantatge blanc-i-blau en el marcador. Tot semblava decidit perquè el format triangular d’aquesta final, amb partits de només 45 minuts, no oferia massa marges de maniobra.

El partit no va morir perquè Bartra va aprofitar un córner, amb falta sobre Dídac, just abans de rematar de cap, per escurçar distàncies. El partit seguia viu perquè l'Espanyol no volia defensar la renda, sinó ampliar-la. I a això va dedicar els següents minuts. Álvaro va provar una bona rematada a la qual va respondre amb seguretat Pinto i el mateix va fer poc després d'una falta llançada per Luis García. Encara quedava temps perquè Cristian es lluís i perquè Pochettino sortís de la banda un parell de vegades per recol•locar als seus jugadors.