diumenge, 23 de gener del 2011

1-3 GRAN REMUNTADA!!

L'Espanyol va remuntar en una brillant segona meitat
en la qual va sentenciar al Getafe.


L'Espanyol va començar la segona volta instal•lat a la zona noble de la classificació, després d'una brillantíssima primera meitat del curs i amb la voluntat d'assentar aquesta posició que li ha valgut nombrosos reconeixements, per exemple, de Michel, tècnic del Getafe. Tenia raó l'entrenador ‘azulón’. I molta, perquè a la que l'Espanyol va empentar una mica i va tenir el mínim encert, va deixar sentenciat el partit.

Els aspectes col•laterals li conferien un caràcter especial a aquest matx, sobretot, en quant a l'alineació titular que presentaria Pochettino. El tècnic, metòdic i observador, va avaluar fins al final quin ‘onze’ seria l'idoni davant un Getafe que portava (i segueix portant) tot el 2011 sense conèixer el triomf després d'haver acabat el 2010 amb quatre victòries consecutives. Si l'Espanyol guanyava, allunyava a un dels possibles candidats a lluitar per una plaça europea. Si era a l'inrevés, els de Míchel, s'apropaven de nou al capdavant després d'una marxa de muntanya russa i, sobretot, rentaven la imatge del cap de setmana passat en el qual van caure 0-4 amb la Real Sociedad.

La veritat és que el partit va tenir en l'Espanyol al clar dominador tant territorialment com de ritme de joc, però va ser el Getafe, en el seu primer tir entre els tres pals, el que es va avançar al marcador. Sergio García ho havia intentat un parell de vegades amb anterioritat, però sense fortuna. Miku, sí que la va tenir, a l’aprofitar una pilota dividida A la frontal i xutar amb convicció contra Kameni.



L'avantatge local va esperonar als de Pochettino que van augmentar el seu domini territorial mentre el Getafe tractava d'administrar l'esforç i l'avantatge. Fins a tres parades consecutives va haver de fer Ustari per desbaratar una triple oportunitat ‘perica’ sobre la mitja hora de joc. No obstant això, el partit va poder quedar en clar avantatge local quan Parejo es va plantar (els blanc-i-blaus demanaven fora de joc) sol davant Kameni dins de l'àrea. La seva rematada no només no va anar a porteria sinó que va sortir molt desviat el que va provocar cert malestar a la graderia.

La segona meitat va començar igual. Domini visitant, un xut fora de Miku i reacció de l'Espanyol. De García a García. Sergio es va portar la pilota entre dos defensors i la va deixar perquè Luis, gairebé sense angle, superés a Ustari. L'empat semblava el resultat mínim per l'Espanyol, però encara quedava molt per davant. Tant que Luis García va repetir la falta de Sevilla i li ha deixat en safata a Callejón perquè tornés a marcar i avancés als blanc-i-blaus.

El partit seguia viu. No hi havia manera que es rebaixés el ritme. El Getafe es negava a claudicar i l'Espanyol volia posar la guinda al resultat amb els bons moments de futbol que estava oferint. I així va arribar el tercer després d'una magnífica contra que va culminar amb una passada mesurada de Callejón per a Sergio García. En nou minuts, tres gols i la sensació de que el partit no estava tancat sinó que oferiria més opcions. I així va ser. Des d'un pal de Miku a un escandalós penal de Cata Díaz (que hagués estat la seva expulsió) a Sergio García i, fins i tot, Callejón, en la recta final, va estavellar la pilota en el travesser. Per primera vegada, el Getafe va perdre un partit a casa després d'avançar-se en el marcador. L'Espanyol, per la seva part, distancia una mica més a un rival directe i segueix amb la seva bona ratxa de resultats.





Fitxa tècnica

Getafe CF: Ustari, Cata Díaz, Miku, Parejo, Manu, Rafa, A. J. Ríos (Colunga, m.74), V. Sánchez (Albín, m.63), D. Boateng (Casquero, m.74), Marcano i Miguel Torres

RCD Espanyol : Kameni; Chica, J. Márquez, Dídac, Víctor Ruiz, Callejón, Luis García, J. Verdú (Iván Alonso, m.90), Forlín, S. S. García (Álvaro, m.75) i Duscher (Amat, m.80).

Gols: 1-0: Miku (m.13); 1-1: Luis García (m.54); 1-2: Callejón (m.59); 1-3: S. S. García (m.64).

Àrbitre: Sr. Mateu Lahoz (C. Valencià).

Incidències: Els vicepresidents de l'Espanyol, Ramon Condal i José Suñer, el conseller Joan Josep Bertomeu i el director esportiu de l'entitat, Ramon Planes, han representat al club a la llotja. Uns 11.000 espectadors.