diumenge, 16 de gener del 2011

1-2:Excel•lent primera volta





Els blanc-i-blaus ratifiquen la seva
brillant trajectòria amb una victòria de prestigi a Sevilla

Sevilla i Espanyol van oferir un partit d'intensitat, amb tensió, amb energia, propi de dos equips que es consideren, en aquests moments, rivals directes en les seves aspiracions europees. De fet, els sevillans, després d'un mal mes de desembre pels resultats obtinguts, s'havien instal•lat al gener amb ganes de redimir-se, gràcies als seus bons resultats, i de retallar la distància amb l'Espanyol, un equip al qual respectaven però al que qualificaven poc menys que com inexpert, just el contrario del que es va veure al camp.
El partit va tenir, malgrat això, un protagonista especial des de primera hora del matí, encara que al final estigués els 90 minuts a la banqueta. El Sevilla va entrenar-se al migdia a l'estadi i Gregorio Manzano va donar a conèixer una llista de 22 jugadors on estava l'exblanc-i-blau Sergio Sánchez. Una boníssima notícia per a un futbolista que ha estat un any sencer de baixa i ha hagut de passar pel quiròfan per corregir-li una afecció cardíaca. Millor va ser encara a la nit, quan es va veure entre els 18 i va saltar el camp. Era la seva tornada al futbol professional, just el que ell volia. Sergio, que no oculta que té el cor dividit entre l'Espanyol i el seu actual equip, havia resat i pregat perquè la seva tornada coincidís amb la visita dels blanc-i-blaus. Li ho volia dedicar al seu íntim amic Dani Jarque. El segon protagonista, el del partit, va ser José Callejón, que va estar precís i ho va deixar tot per anotar un doblet que li premia el seu esforç.

El que es va veureal camp, durant els primers 45 minuts, va ser a dos equips que exemplifiquen clarament els seus dos estils tan particulars. El Sevilla, poderosíssim en atac, volia arribar pel camí més curt i ràpid a Kameni i per això Manzano va utilitzar l'artilleria clàssica: Kanouté, Luis Fabiano, Navas i Perotti. Per si de cas, a la banqueta encara li quedaven Negredo, Capel i Alfaro. A l'Espanyol, la baixa d'Osvaldo, li va donar minuts de sortida a Álvaro, però l'equip, com ve fent, vol manejar el ritme del partit, el tempo i les accions independentment de qui estigui al camp.

L'Espanyol es va sentir còmode quan va tenir la pilota i li va tocar córrer i esforçar-se quan la va perdre, com en un curtíssim marge (entre el minut 12 i el 15), amb tres ocasions gairebé continuades de Luis Fabiano i Kanouté. Al marge d'això, algun acostament esporàdic sense massa història. Però amb la pilota al costat blanc-i-blau, els que corrien eren els sevillistes, més acostumats a dominar que a ser dominats. I així va trencar la baralla l'Espanyol, amb una meravellosa assistència de Javi Márquez a Callejón, que es va colar entre la defensa i només la va haver d'empènyer davant un sorprès Javi Varas.

La segona meitat va començar amb un Sevilla incisiu i amb un Espanyol replicaire. Javi Márquez va tenir a les seves botes una ocasió magnífica després d'una assistència de Callejón. Javi Varas, atent, va desviar la pilota amb el peu i una mica més tard va aturar amb eficàcia una bona rematada de cap d'Álvaro. El partit es va anar retroalimentant d'intensitat conforme passaven els minuts i l'avantatge era tan escàs. Manzano va anar canviant ‘cromos’ en atac, però el que va tornar a ‘picar’ va ser Callejón que va aprofitar per colar-se, un altre cop, entre la defensa del Sevilla i col•locar el 0-2 al marcador. L'1-2 final assolit per Negredo en el descompte va ser pura anècdota.

Fitxa tècnica:

Sevilla FC: Javi Varas, Cáceres, Navarro, Romaric, J. Navas, Zokora (Alfaro, min.85), Perotti (Capel, min.63), Luis Fabiano (Negredo, min.71), Kanouté, Escudé i Alexis.

RCD Espanyol: Kameni, Chica, J.Márquez (Duscher, min.60), Dídac, Víctor Ruiz, Raúl Baena, Callejón, Luis García, J.Verdú, Forlín (Amat, min.46) i Álvaro (Iván L.M., min.85).

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo (C.Madrileny). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Forlín (min.32), Luis García (min.76). Per part del Sevilla, a Alexis (min.86).

Gols: 0-1, Callejón (min.40); 0-2, Callejón (min.78); 1-2, Negredo (min.91)

Incidències: L'Espanyol està representat a la Llotja pel vicepresident Ramón Condal i el conseller, Joan Josep Bertomeu. Els jugadors salten al terreny de joc amb una samarreta d'ànim per Osvaldo, que serà operat dimarts que ve