dimecres, 22 de setembre del 2010

MADRI$ CLOS 3 - RCDE 0

Ha sorprès la voluntat de l’Espanyol, i la seva valentia. Si per qualsevol cosa el Reial Madrid s’ha imposat a la primera part a l’Espanyol, és per la quantitat de baixes amb les que l’equip blanc-i-blau s’ha presentat al Santiago Bernabéu, i per la ‘petita’ diferència de 410 milions d’euros que separen els pressupostos d’ambdós clubs. I és que la qualitat i el gol, es paga car.
No obstant això, s’hauria d’haver mesurat els decibels del Bernabéu al descans, si no hagués estat pel penal transformat per Cristiano Ronaldo. L’Espanyol, com Osasuna en el darrer partit de Lliga a l’estadi blanc, ha tornat a provocar els xiulets contra els propis jugadors del Madrid. L’equip de Mourinho, novament amb un joc planer i avorrit, continua sense convèncer. La imatge de l’equip petit en aquest acte, l’Espanyol, ha estat molt millor que la presentada pel club que, una temporada més, ha estat creat (a cop de talonari) per guanyar tot el possible.
A la represa, una petita fugacitat del Reial Madrid ha estat el pròleg d’uns minuts de desconcert. Els de Mourinho han sortit amb velocitat i verticalitat, i fins i tot Higuaín ha pogut marcar a la sortida d’un córner als primers minuts de la segona meitat. Però poc després, l’Espanyol ha respòs amb un gran xut de Verdú, que ha obligat Casillas a agafar protagonisme al partit desviant la pilota a córner. I a continuació, el caos.
L’àrbitre Clos Gómez ha expulsat en poc més de dos minuts Pepe i Ernesto Galán. La primera, justament ja que el central portuguès del Reial Madrid s’ha guanyat les dues targetes grogues, per les quals ha vist abans d’hora el túnel de vestidors. La d’Ernesto Galán ja és una altra història. El jove defensa de l’Espanyol ha fet falta sobre Cristiano Ronaldo, i l’àrbitre ha decidit ensenyar-li la vermella, quan la groga era suficient càstig.
Des de llavors, han crescut els despropòsits blancs i la valentia de l’Espanyol de forma proporcional. Però, tot i que la disposició i els moviments de l’equip de Mauricio Pochettino han estat millors que els del Reial Madrid, el marcador s’ha tornat a moure a favor dels locals gràcies a aquesta diferència pressupostaria de la que feia referència línies més amunt. Contraatac del Madrid, condueix la pilota Cristiano Ronaldo i la seva passada arriba a Higuaín, que no perdona davant Kameni. 2-0. L’altre davanter de l’equip de Mourinho, Karim Benzemà, s’ha afegit a la golejada final als darrers minuts, quan Forlín ha deixat a l’Espanyol amb nou jugadors al veure la segona targeta groga.
Debut d’Àlvaro Vázquez
Davant del Reial Madrid, Mauricio Pochettino ha tornat a demostrar que és valent i vol seguir un estil fidel. L’argentí ha donat entrada a l’onze inicial al jove Manuel Molina, que ja havia jugat dos minuts a Primera Divisió. A més, l’aposta per la juventut s’ha pogut comprovar amb el debut d’Àlvaro Vázquez, que ha entrat per Sergio García al minut 72 de partit. Una rematada seva davant de Casillas, que ha hagut de desviar a córner, ha estat una de les jugades més destacades d’aquest davanter.